Alexandra Hansson ny vd på Malmöhus Projekt

Alexandra Hansson blir ny vd på Malmöhus Projekt. Hon efterträder Karl Lindberg, som nu tar rollen som styrelseordförande och samtidigt fortsätter som projektledare i bolaget.

En civilingenjör med erfarenhet från olika tjänster och projekt inom Skanska. Möt Alexandra Hansson, projektledare och ny vd på Malmöhus Projekt.

Välkommen Alexandra! Varför valde du Malmöhus Projekt?
– Tack, det känns jättebra! Jag har länge varit intresserad av en roll som denna och när tillfället dök upp så kändes det helt rätt att tacka ja. Malmöhus Projekt består av ett härligt gäng människor med gedigen erfarenhet inom bygg- och projektledning med många intressanta projekt och kunder.

Vad har du själv för tankar och idéer kring hur bolaget ska utvecklas?
– Vi ska växa och det är något jag kommer jobba mycket med. Jag tycker även att det är väldigt spännande att vi satsar på digitalisering och vill gärna fortsätta med det. Även inom miljö, grönt byggande och hållbarhet skulle jag vilja satsa mer.

Vad har du för bakgrund?
– Jag har läst civilingenjörsutbildningen väg- och vattenbyggnad på Lunds tekniska högskola och avslutade mina studier med att skriva mitt exjobb på Skanska 2015. Jag har arbetat där sedan dess, bland annat som arbetsledare, produktionschef och projektchef i en mängd olika typer av projekt.

Nuvarande vd Karl Lindberg blir styrelseordförande och fortsätter samtidigt som projektledare. Hur kommer samarbetet mellan er att se ut?
– Karl kommer att stötta mig i min nya roll och fokusera på övergripande frågor, samtidigt som han kommer ta ett steg tillbaka när det gäller chefsuppgifter. Vi kommer ha ett nära samarbete, framför allt nu i början för att allt ska gå så smidigt som möjligt.

Karl Lindberg är övertygad om att rekryteringen innebär ett steg framåt i utvecklingen av Malmöhus Projekt.
– Jag känner att det är dags att låta nya förmågor driva bolaget. Med Alexandra får vi en strukturerad och engagerad ledare som kommer passa utmärkt både som ny vd och som projektledare på företaget. Tillsammans kommer vi fortsätta utveckla ett eftertraktat projektledningsbolag.

Alexandra Hansson tillträder sin nya tjänst den 16 mars.

Mer information
Karl Lindberg
karl.lindberg@malmohusprojekt.se
040-20 09 01

Publicerad den 10 februari 2022

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 69