”Vi hittar nya uppdrag hela tiden”

Spännande projekt, nya kollegor och ett nytt nätverk. Ett halvår har gått sedan Mattias Åberg startade sin tjänst som projektledare på Malmöhus Projekt.

Vad arbetar du med för projekt just nu?
– I dagsläget håller jag på med bygglovsprojektering åt Magnolia Bostad i ett projekt i Ystad där vi ska bygga 230 lägenheter. Där arbetar jag som projektutvecklare och håller ihop projekteringen. Det är ett väldigt intressant projekt eftersom vi ska bygga med moduler i trä.
– Vi har också precis fått ett nytt jobb åt Wihlborgs där vi ska projektleda ombyggnationen av en äldre kontorsfastighet i Lund. Min roll blir främst att leda projekteringen till bygglov och det är extra kul att vi fått nytt förtroende av Wihlborgs att projektleda ännu ett projekt åt dem.
– Och nyligen blev bygglovet klart för ett flerbostadshus i Åstorp. Där har jag fungerat som projektledare åt vår beställare Malmöhus Invest under bygglovsprojekteringen. Till sommaren hoppas vi kunna påbörja nyproduktionen av 54 lägenheter i centrum.

Det låter som en hel del utmaningar?
– I Ystad är utmaningen att hinna lämna in bygglovet i tid. Samtidigt är det ett stort projekt med trästomme i sex våningar, så det är mycket att beakta kring bland annat statik, brand och ljud.
– I Wihlborgs kontorsprojekt ligger utmaningen i att det är en ganska stor ombyggnation. Vi vet inte riktigt vad som väntar, eftersom vi säkert kommer att stöta på överraskningar när vi börjar riva och öppna upp i fastigheten.

Nu har du varit på Malmöhus Projekt i ett halvår, hur känns det?
– Det känns kul, intressant och utvecklande och jag trivs väldigt bra. Det är mycket eget ansvar och eftersom det finns ett väldigt stort kontaktnät inom företaget gör det att vi hittar nya uppdrag hela tiden.

Vad händer på Malmöhus Projekt just nu?
– Vi växer. Och med fler medarbetare kan vi bredda oss och erbjuda fler tjänster. Eftersom några snart kommer tillbaka till jobbet efter föräldraledighet börjar vi faktiskt bli trångbodda på kontoret.
– Vi har också precis lämnat anbud på ett stort uppdrag och det ska så klart bli spännande att se om det går i lås.

Publicerad den 2 mars 2020

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 69