Nytt kontorsprojekt ett lyft för centrala Lund

På Sockerbruksområdet i centrala Lund står fastigheten Posthornet och här planerar Wihlborgs just nu för fler moderna kontorslokaler. Malmöhus Projekt hjälper till som byggledare och kontrollansvarig enligt PBL.

Ett stenkast från Lunds centralstation och med promenadavstånd till centrum – det går inte att klaga på läget för de nya kontorslokalerna som nu skapas i Posthornet 1, etapp 2. Fastigheten, med en lokalarea på 10 100 kvm och planerad miljöcertifiering, kommer förutom kontorslokaler rymma parkeringsgarage, kafé och restaurang. Projektet är just nu i uppstartsfasen och Dennis Flink och Håkan Mattisson från Malmöhus Projekt arbetar som byggledare respektive KA.

Vad är speciellt med just det här projektet?
Dennis: För mig är Wihlborgs en ny beställare och det gör det speciellt i den bemärkelsen att man ska anpassa sig till nya rutiner och lära känna nya personer – vilket är extremt roligt.
Håkan: Jag har jobbat med Wihlborgs en hel del innan, både som kontrollansvarig och skyddsrumssakkunnig. Just det här projektet är väldigt spännande, främst tack vare Sockerbruksområdets rika historia och centrala läge.

Vilka andra aktörer är inblandade?
D: Förutom Wihlborgs som beställare är Veidekke entreprenör och det finns även flera underentreprenörer.

Vad innebär projektet för centrala Lund och människorna här?
D: Ännu mer liv och rörelse på Sockerbruksområdet, dels tack vare kafé- och restauranglokalerna i bottenplan, dels på grund av de många våningar kontor ovanför.
H: Och de som kommer arbeta här får samtidigt väldigt goda kommunikationer, det är ju bara ett par minuters gångväg till Lunds central.

Händer det något annat spännande på Malmöhus Projekt just nu?
D: Det händer alltid spännande saker på Malmöhus Projekt. Håll utkik på hemsidan där vi presenterar våra tjänster och lägger ut nya, spännande uppdrag.
H: Eller boka in en lunch så berättar vi mer!

Posthornet 1, etapp 2 förväntas stå klart första kvartalet 2026. Läs mer om Posthornet 1, etapp 2 här

Vill du veta mer om Malmöhus Projekt? Kontakta Dennis Flink och Håkan Mattisson

Läs mer om våra tjänster här

Publicerad den 15 maj 2024

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 69