Malmöhus Projekt utökar verksamheten i Trelleborg

Nytt ramavtal, flera nyanställningar men också möten om potentiella projekt. Det händer mycket på Malmöhus Projekt just nu och projektledarna Anders Carlsson och Fredrik Walles har fullt upp inför semestern.

Att få till ramavtal med kommuner vi själva tror på när det handlar om tillväxt och expansion – det har varit en medveten strategi sedan starten av Malmöhus Projekt. Därför är det extra roligt att företaget nyligen kunde skriva ett ramavtal med Trelleborgs kommun.

Anders Carlsson, projektledare och partner på Malmöhus Projekt, berättar att avtalen är viktiga. Detta eftersom kommuner lyder under regler för offentlig upphandling och att det bara brukar vara möjligt att lämna anbud ungefär vartannat år.

– Missar man den chansen eller inte blir antagen så är man ute ur bilden under en lång tid. Att vi lyckats få till avtal i Trelleborg är extra kul då jag själv bor i kommunen och vi har även börjat få uppdrag av några privata beställare där, säger han.

Just nu arbetar Anders också med bildandet av en ny bostadsrättsförening i Landskrona i Hotel Öresunds gamla lokaler och, tillsammans med kollegan Fredrik Walles, med förfrågningsunderlag för en förskola i Södra Gränstorp i Trelleborg. Det arbetet sker tillsammans med fastighetsägaren och förvaltaren Acrinova.

– Vi har ett tätt samarbete med Acrinova sen några år tillbaka. Just nu tittar vi även på ett bostadsprojekt i Trelleborg och håller även på med en HG-anpassning i befintliga lokaler direkt åt förvaltaren, säger Fredrik.

Det händer mycket på Malmöhus Projekt just nu och i höst börjar flera nya medarbetare. Vad har varit bäst på jobbet senaste året?

– Det är alltid roligt att kunna genomföra projekt där våra kunder är nöjda men även entreprenören har varit bra och tjänat en slant. Nya Hotel Öresund var ett sådant projekt. Sedan tycker jag det är roligt att våra medarbetare verkar trivas och utvecklas väldigt snabbt. De kan och vill, är ödmjuka och har alltid glimten i ögat och nära till skratt. Med den attityden kommer man långt, säger Anders Carlsson.

– Det bästa för mig var att jag tog beslutet att börja på Malmöhus Projekt, säger Fredrik Walles.

Vad hoppas ni på framöver?

– Nya härliga projekt, säger Fredrik.

– Att vi får in något större projekt där vi får nyttja vår kompetens, till exempel kring delad upphandling och byggsamordning. Det finns nog inget nytt Emporia som ligger och väntar, men förhoppningsvis kanske ändå något logistiskt och tekniskt komplext. Samtidigt har alla projekt sina utmaningar, stora som små. Det är det som gör vårt jobb så roligt, säger Anders.

Publicerad den 4 juli 2019

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 68