Mikael väljer tåget mellan Malmö och Halmstad

Tempot är högt på Malmöhus Projekt. För vår projektledare Mikael Hildingsson innebär jobbet för tillfället lite fler restimmar än vanligt, då han arbetar med hotell och bostadsrätter i Halmstad. Mikael hoppas att 2019 blir ett år då Malmöhus Projekt fortsätter växa och får in ännu fler kollegor och spännande uppdrag, men också ett år då vi får se resultat av det interna arbetet som gjorts för att stärka företagets identitet.

Mikael Hildingssons väg in i byggbranschen började med studier i byggteknik 2006 och efter att ha arbetat en kort tid i produktion visste Mikael att han hittat rätt. Han har alltid gillat att se det han arbetar med ta fysisk form – att vara med och skapa något som ska stå stadigt i många generationer – och trivdes länge väldigt bra. I maj 2017 kom så möjligheten att bli en del av Malmöhus Projekt. Valet var lockande, men inte helt självklart.

– Att lämna en trygg anställning för att bli konsult på ett företag som höll på att expandera kändes lite skrämmande. Även om jag var bekant med företaget och vår vd Karl Lindberg visste jag inte riktigt vad det skulle innebära. Men två år senare står vi här och det känns mycket bra.

Idag arbetar Mikael Hildingsson bland annat med hotellprojektet Kv Kilot 2 och bostadsprojektet Brf Piccolo, båda vid nya resecentrum i Halmstad. Kv Kilot 2 är ett fjorton våningar högt hotell med cirka 240 rum och bland annat konferensanläggning, restaurang, skybar och gym. Avståndet mellan Malmö och Halmstad har inneburit en utmaning, men Mikael slår ett slag för tågtrafiken.

– Den har fungerat bra mellan städerna. Spilltiden som annars blivit på motorvägen har jag förvandlat till effektiv arbetstid på tåget. Och ibland är det skönt att bara ladda batterierna med en kopp kaffe och fin utsikt.

Brf Piccolo, Mikael Hildingssons andra projekt vid resecentrum i Halmstad, består av 26 bostadsrätter med balkong och terrass. Det är ett kul och utmanande projekt.

– Nu är källaren gjuten och under april 2019 börjar huset resa sig ovan mark. Det ska bli kul att se köparna när de får tillgång till sina nya bostäder nästa år.

Under 2019 väntar flera utmaningar för Mikael Hildingsson och Malmöhus Projekt. Mycket har hänt sedan han började på företaget den där våren 2017, och efter företagets nya visuella identitet, sajt och interna arbete vet Mikael vad han hoppas på härnäst:

– Jag hoppas att 2019 innebär fortsatta bra projekt tillsammans med befintliga kunder, byggare och hyresgäster, men såklart även nya möjligheter tillsammans med nya personer och företag. På Malmöhus Projekt är det bästa vi har den goda stämningen här på jobbet. 2019 ska vi fortsätta vårda den.

Vill du veta mer om arbetet med projekten Kv Kilot 2 eller Brf Piccolo? Vill du anlita Mikael? Kontakta honom på mikael.hildingsson@malmohusprojekt.se eller 040-20 09 08.

Publicerad den 18 mars 2019

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 68