646 studentbostäder byggs på Willysbutik

646 studentbostäder och ombyggnation av köpcentret – det blir verklighet när projektet Katrinelund nu går in i en ny fas. Här berättar Ulrika Persson och Mattias Åberg från Malmöhus Projekt mer.

Byggnaden som bland annat inhyser Willys Katrinelund, i närheten av Rönnen och lite längre bort Värnhemstorget, genomgår just nu en enorm förvandling. 646 studentbostäder ska byggas ovanpå det befintliga huset, parallellt med flera ombyggnationer. Ett stort och spännande projekt som innehåller det mesta: rivningar, hyresgästanpassningar för både nya och befintliga hyresgäster och nybyggnation. Och även om pandemin fortfarande påverkar arbetet flyter det mesta på bra.
Ett projekt av denna storleken kräver mycket samarbete mellan myndigheter, ledningsägare, Malmö stad samt befintliga och tänkta hyresgäster. Malmöhus Projekts projektledare Ulrika Persson och Mattias Åberg driver arbetet framåt och är just nu i planerings- och projekteringsfasen.
– Jag tror att Malmö stad verkligen ser fram emot att det äntligen ska hända något med fastigheten, så det är extra kul att få vara med om, säger Mattias Åberg.

Är det något speciellt man behöver tänka på när man bygger just studentbostäder?
– Det gäller att göra rätt från början eftersom det är upprepning av ett fåtal olika lägenhetstyper, säger Mattias Åberg.
– Det är lite andra mått i studentbostäder och en del gemensamma ytor som ska användas av alla. Det gäller också att hitta bra och hållbara material som funkar när det är lite större omsättning av boende jämfört med vanliga lägenheter, säger Ulrika Persson.

Vad innebär projektet för Malmös och Skånes studenter?
– Det kommer bli ett fint tillskott i ett bra läge då efterfrågan är stor, säger Mattias Åberg.
– Fler studentbostäder är nog alltid välkommet hos kommuner och studenter. Jag tror också att detta kommer påverka området positivt, då vi rustar upp och skapar en trevlig miljö, säger Ulrika Persson.

Läs mer om Katrinelund här

Publicerad den 26 maj 2021

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 70