Henrik Superman

Malmöhus Projekt ger gåva till Henrik Superman

Även i år väljer vi på Malmöhus Projekt att ge en julgåva till stiftelsen Henrik Superman, som arbetar för att uppfylla cancerdrabbade barns och ungdomars små och stora drömmar.

Under åren stiftelsen funnits har drömmarna handlat om alltifrån mountainbikes och mopeder till akvarium, hundvalpar, ridtillbehör, surfplattor, datorer, resebidrag och andra vardagliga saker som faktiskt blir ännu viktigare när livet plötsligt förlorar sin vardaglighet. Stiftelsen stödjer även forskning inom området barncancer.

Henrik Ekelund var bara sju år när han gick bort i cancer. 2008 grundades stiftelsen av några vänner till hans familj. De hade på nära håll upplevt hur livet förändras när sjukdomen tar över.

Verksamheten bygger helt och hållet på ideella krafter och alla insamlade pengar går oavkortat till ändamålet för stiftelsen, som också är ansluten till svensk insamlingskontroll och har ett 90-konto.

Hittills har stiftelsen Henrik Superman hjälpt över 310 cancerdrabbade barn och deras familjer. Läs mer om stiftelsens arbete och skänk pengar på henriksuperman.se.

Publicerad den 11 december 2020

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 69