”Det här är ett jobb där man verkligen utvecklas”

252 rum, 13 våningar och skybar med en fantastisk utsikt över den skånska landsbygden. Välkommen till Kv Morgonen, hotellet i Lund som Bo Andersson arbetar med just nu.

En lugn och trygg projektledare som trivs minst lika bra ute på bygget som vid skriv- och mötesbordet. Bo har alltid varit i branschen, främst som arbetsledare och platschef, men det var faktiskt mest tillfälligheter – bland annat att han känner vd Karl Lindberg – som gjorde att han anslöt till Malmöhus Projekt. Här arbetar Bo med allt från kalkyler och utredningar till projektering och produktion. Han fungerar även som kontrollansvarig, KA.

– Det här är ett jobb där man verkligen utvecklas som person. Samtidigt är det en stor utmaning att få människor med väldigt olika bakgrund och kompetens att samarbeta, säger han.

Just nu arbetar Bo bland annat med projekten Kv Morgonen och Hyllie Gärde. Det sistnämnda är Magnolias stora projekt i Hyllie med 430 lägenheter ovanpå butiker och garage. Det går framåt och stommen håller på att resas.

Hotellprojektet Kv Morgonen i Lund går även det framåt. Byggnaden, med 13 våningar och skybar, rymmer 252 rum i olika storlekar och bjuder på en vacker utsikt över Skåne.

– Stommen är uppe om några veckor och allt invändigt arbete är igång för fullt. Det är alltid skönt när taket är på plats och det blir ”tätt hus”, säger Bo.

Det är utmaningar i båda projekten – som det ofta är – men det är framförallt kul. En lite annorlunda utmaning med Kv Morgonen är att hyresgästen ska möblera rummen efterhand.

– Det är väldigt intressant att jobba med olika företag och få insyn i hur olika människor med olika metoder jobbar sig fram till samma mål, säger han.

Publicerad den 7 oktober 2019

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 69