Nytt projekt igång vid centralen i Lund

En speciell tid, men trots omständigheterna är stämningen på kontoret god. Flera projekt har kunnat avslutas, andra startas och i Lund påbörjas nu Raffinaderiet 3. Där hjälper Malmöhus Projekt fastighetsbolaget Wihlborgs att utveckla området runt Lunds centralstation.

I den globala coronapandemins spår följer både tragedier och utmaningar. På Malmöhus Projekt arbetar vi tillsammans för att få den nya vardagen att fungera så bra som möjligt. Det har inneburit betydligt fler Teamsmöten än vanligt och att olika projekt måste anpassas efter rådande omständigheter.

Trots det är stämningen på kontoret god, berättar vd Karl Lindberg. Projekten Hilti och Brf Piccolo är nyligen färdigställda. Ett nytt projekt tillsammans med Hemsö är under uppstart, ytterligare projekt är på väg in och i Lund startar ett spännande arbete med Raffinaderiet 3.

– Vi fortsätter att fokusera på att leverera bra projekt med nöjda kunder, säger Karl Lindberg.

Raffinaderiet 3 är en del i Wihlborgs utveckling av området runt centralstationen. Mattias Åberg och Mikael Hildingsson från Malmöhus Projekt arbetar med projektet, där en äldre fastighet kommer rustas upp till toppmoderna kontor, samtidigt som en ny huskropp länkas samman med den befintliga byggnaden. När projektet väl är klart kommer fastigheten att omfatta 5 800 kvadratmeter kontorsytor – moderna och miljöcertifierade.

Raffinaderiet 3 byggdes under perioden 1888–1907 för sockerraffinaderiet och delar av fastigheten är k-märkt. Sedan fabriken stängde 1913 har fastigheten inrymt bland annat regemente, textilindustri, bokbinderi, verkstäder och kontorslokaler.

Läs mer om Raffinaderiet 3 här

Bild: Wihlborgs

Publicerad den 1 juni 2020

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 70