”Det är kul att börja se det färdiga resultatet”

Hyllie Gärde, Byggnad 82, Sellerin 3 och Edison Park. Trots osäkerheten i omvärlden jobbar projektledarna Ulrika Persson och Louise Andersson på med sina projekt, även om allt inte riktigt är som vanligt.

Mer jobb hemifrån, fler möten över nätet för att undvika fysisk kontakt och lite längre startsträcka för vissa projekt. Coronapandemins påverkan på branschen är omfattande, trots det rullar Malmöhus Projekts uppdrag i stort sett på som planerat. Och alla digitala möten har bidragit med både effektivitet och tidsbesparingar.

Ulrika Persson arbetar bland annat med Hyllie Gärde i Malmö och Byggnad 82 i Sankt Larsparken i Lund.
I Byggnad 82 pågår planering av hyresgästanpassning och renoveringen startar senare i höst. I det omfattande Hyllie Gärde vid Hyllie allé, med bostäder, handel och parkering, påbörjas snart stomresning av de sista trapphusen.
– Det händer mycket nu! De första lägenheterna håller på att färdigställas för inflyttning i höst. Det är kul att börja se det färdiga resultatet och lägenheterna blir väldigt fina, säger Ulrika.

Louise Andersson arbetar bland annat med projektet Sellerin 3. Det följer tidsplanen, trots problem som uppstått på grund av coronasituationen.
I Trelleborg förbereds en hyresgästanpassning för Region Skåne i Normas fastighet, där Acrinova är förvaltare. Det är samma fastighet som regionen sitter i idag, nu ska de expandera med ytterligare två våningar.
Louise är även inblandad i ett nytt projekt på Edison Park nära Ideon i nordöstra Lund.
– Jag hjälper just nu till med en parkeringsutredning. Vi är med i väldigt tidigt skede, där Castellum arbetar med att ta fram bygglovshandlingar, säger hon.

Fler projekt är på gång, trots att coronasituationen ställt till problem med både personal och leveranser.
– Vi har hittills lyckats arbeta runt det mesta och lösa allt utan att det påverkat tidsplanen. Däremot kan projekt av olika anledningar ta längre tid att starta upp, säger Louise Andersson.

Ulrika Persson håller med, och poängterar att alla har varit lösningsorienterade och hittat bra metoder för att kunna driva projekten framåt på ett säkert sätt. Nu hoppas hon att läget i omvärlden stabiliseras.
– Det har varit en omvälvande vår och sommar, som vi alla har försökt göra det bästa av. Nu hoppas vi bara att allt går åt rätt håll och att projekten kan rulla på, säger Ulrika.

Bild: Ulrika Persson och Louise Andersson, projektledare på Malmöhus Projekt.

Publicerad den 30 juni 2020

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 69