Full fart framåt för den cyklande projektledaren

Några projekt avslutas, fler startar upp. För projektledaren Mikael Hildingsson innebär det nya människor, möten och platsbesök. Till dem åker han så ofta han kan på sin nya elcykel.

Efter en relativt lugn höst för Mikael Hildingsson och kollegorna på Malmöhus Projekt har allt börjat lossna. Flera nya projekt är igång och ännu fler är på ingång. Internt har företaget passat på att gå över från Mac till PC, även det en stor omställning. Mötena blir fler och hålls fortfarande främst hålls via Teams, vilket är en utmaning när det ibland är uppemot tjugo deltagare. Samtidigt går Mikael fortfarande på en del fysiska möten.

– Byggnader måste byggas och detta utförs av människor. Jag har försökt minimera mina platsbesök, men jag måste fortfarande kunna utföra mina arbetsuppgifter och platsbesök är en av dem, säger han.

Till platsbesöken tar sig Mikael gärna på sin elcykel, som han skaffade i höstas. Målet är att cykla varje arbetsdag – så länge han har projekt inom en två mils radie.

– Jag har haft lite oflyt med kyla och halka de senaste veckorna, men snart blir det varmare!

Cykeln parkerar han dock hemma under arbetet med Kv Kilot 2, hotellet i Halmstad som Mikael arbetat med åt Magnolia och efter drygt tre år är i färd med att färdigställa. Hotellet är slutbesiktigat, men lite jobb återstår med sammanställning och överlämning.

Under våren ska också en kontor- och verkstadshall åt Wihlborgs i Sunnanå stå klar. Mikael är projektledare för anläggningen, som rymmer försäljning och verkstad för Mercedeslastbilar. Parallellt med detta hjälper han Thage som projekteringsledare i Raffinaderiet 3, en gammal byggnad i Lund som färdigställdes för över hundra år sedan och nu får nya kontorslokaler. Snart startar ytterligare ett projekt tillsammans med Wihlborgs.

– Det är en nybyggnad i Malmö som ska dra igång nu i vår, en kontorsbyggnad med en speciell fasadutformning. Det ska bli intressant, säger Mikael.

Vad hoppas du på 2021?
– Jag hoppas på ett bra år med roliga projekt tillsammans med mina kunder och att coronasituationen i världen ska bli bättre. Då kan det bli fler spontanluncher med mina kollegor.

Och ni vill bli fler?
– Ja, vi letar efter folk att anställa, vilket är kul. Det är ett tecken på att vi spår en ljus framtid!

Är du vår nya kollega? Kontakta vår vd Karl Lindberg

Publicerad den 26 februari 2021

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 70