Karl Lindberg och Ulrika Malmqvist, Malmöhus Projekt

Efter branden – nu bygger vi upp Optimera igen

I mitten av maj totalförstördes butiksbyggnaden för Optimera på Sallerupsvägen i Malmö i en brand. Nu arbetar Malmöhus Projekt tillsammans med flera andra aktörer med uppbyggnaden.
– Vi är i gång med rivningen och håller på att ta fram underlag för återuppbyggnaden av den nya butiken och lagret, säger Karl Lindberg, projektledare och -utvecklare på Malmöhus Projekt.

I mitten av maj i år började butiksbyggnaden Optimera på Sallerupsvägen i Malmö att brinna. En enorm rökpelare spreds över staden och byggnaden gick inte att rädda.
Nu har arbetet med att bygga upp den delen av fastigheten Bredablick 4 kommit igång, där Malmöhus Projekt är involverade. Projektledarna Karl Lindberg och Ulrika Malmqvist för just nu samtal med hyresgästen Optimera för att säkerställa utformningen av den nya byggnaden, som kommer innehålla butik, lager och kontor.
– Vi förbereder just nu upphandling med byggentreprenör, säger Karl Lindberg.

Arbetet innebär mycket kontakt med stadsbyggnadskontoret, rivningsentreprenören, arkitekt, VVS och inte minst hyresgästen. Det innebär även en hel del jobb med avtalsunderlag och budget.
Samtidigt är verksamheten igång på området, där det även går leveranser. Projektet följer ett tajt tidsschema – mycket ska göras så fort som möjligt.

Har du några frågor om projektet? Kontakta Karl Lindberg

Läs mer om projektet här

Publicerad den 8 november 2023

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 70