Bo reser mellan Limhamn, Lund, Hyllie och Ystad

Hotell, bostäder, parkeringshus och ovanpå det en stor matbutik. Malmöhus Projekts Bo Andersson har mycket på gång, något han inte är ensam om på företaget.

Bo Andersson, projektledare på Malmöhus Projekt, reser just nu mellan uppdrag i Lund, Limhamn, Hyllie, och Ystad. Materialpriser och osäkra leveranser gör ibland vardagen onödigt spännande, och trots att det är adventstider är det inte läge att slappna av, varken för Bo eller kollegorna.
– Alla har mycket att göra, vi vill gärna bli fler, säger han.

I Lund färdigställs hotellprojektet Kv Morgonen/Motel L. Pandemin har påverkat hotellnäringen hårt samtidigt som en del sena leveranser ställt till det. Det har inneburit en del schemaförändringar, men projektet har ändå löpt på, berättar Bo.
– Det finns även en lokal i byggnaden som inte ingår i hotellverksamheten som vi precis har påbörjat projekteringen på. Det kommer att bli en restaurang och den ska vara klar i februari om bygglovet blir klart i tid.

Bo arbetar även som KA och projektledare åt Magnolia i Ystad. Där ska fyra sexvåningshus uppföras, totalt 227 lägenheter med tillhörande parkeringshus i två plan.
– Husen byggs av trämoduler som Derome levererar. De kommer färdiga till bygget och lyfts på plats. Utmaningen när man bygger med denna metod är fukt. Det ställer stora krav på monteringen och det går inte att montera vid nederbörd, säger han.
Det första huset har börjat monteras och det tar cirka tre veckor att få upp ett hus. Bygget ska vara klart i juni 2023.

I det stora projektet Hyllie Gärde är bostäderna och matbutiken City Gross färdiga, även om det återstår en del besiktningspunkter att stryka ner. Samtidigt arbetar Bo som platschef åt K-Fastigheter i Limhamn, där man bygger två fyravåningshus med 31 lägenheter i varje huskropp med garage under. Det första huset ska stå klart i juni 2022, det andra i oktober 2022. Tidsplanen är tajt och det är en utmaning att få ihop projektet, men Bo är ändå lugn.
– Jag har jobbat som platschef i femton år på andra företag innan jag började på Malmöhus Projekt, så jag känner mig trygg i den rollen.

Malmöhus Projekt växer. Vill du arbeta hos oss? Kontakta Karl Lindberg

Publicerad den 8 december 2021

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 70