Philip visar vägen i den nya världen

En digitaliseringsledare med förståelse för såväl mänskliga som tekniska sidor av arbetet, som vill ligga i framkant, utmana och modernisera byggbranschens traditionella arbetsmetoder. Möt Philip Hon, ansvarig för Malmöhus Projekts nya satsning på digitala tjänster.

Att maximera värden, lära sig ta hand om sin data, effektivisera och att stå bättre rustad för framtiden. Det hjälper Malmöhus Projekt sina kunder med och personen som ansvarar för satsningen heter Philip Hon. Han är civilingenjör med gedigna kunskaper som digitaliseringsledare inom bygg- och anläggningsbranschen, BIM-kompetens och VDC-certifiering.
– Vi lever i en spännande tid där allt ska vara digitaliserat och uppkopplat. Malmöhus Projekt består av ett bra gäng med gedigen erfarenhet inom bygg- och projektledning. Det kommer blir kanon att kombinera det digitala med projektledning och vi har redan många spännande pågående uppdrag där vi se potential med digitala lösningar, säger Philip.

Vad är det som är unikt med Malmöhus Projekts erbjudande?
– Vi skräddarsyr digitala lösningar för våra kunder och maximerar därmed mervärdet för dem, i allt från projektering till byggandet och förvaltning. Kunderna involveras tidigt i planeringsstadiet och är med genom hela processen.

Vad arbetar du med för projekt just nu?
– Just nu fokuserar jag på ett studentbostadsprojekt i Malmö. Vi är i startgropen med projektering och många teknikområden kommer att bli involverade. Det är viktigt att starta rätt genom att sätta upp ramarna för projektet gällande BIM, CAD och digitala samarbeten.

Hur fungerar det att arbeta nu under pandemin?
– Idag kan vi hantera de flesta ärenden digitalt. Vi märker också att kunderna anpassar sig snabbt och fysisk möten ersätts numera av virtuella. Och vi försöker också skapa digitala fikapauser, så att vi kan mötas trots att vi inte sitter på kontoret varje dag, säger Philip.

Vill du veta hur Malmöhus Projekts digitala tjänster kan hjälpa dig och ditt företag? Kontakta Philip


Fakta – Några av Malmöhus Projekts digitala tjänster

Digital strategi. Maximera värdet av BIM-modeller i alla skeden och utforma strategier för att ta hand om data och information under fastighetens livscykel.
VDC – Virtual design and construction. Implementera VDC-metodiken skräddarsydd för er organisation.
Kvalitet. Kravställning på digital leverans. Rätt struktur och innehåll vid avslut på byggnation.
Digital fältinventering. Bruk av digitala verktyg och plattformar för inventering under produktionsskede.
Förvaltning. Samordna projektinformation och 3D-modeller med avseende på förvaltningsprocessen. Effektivisera förvaltningsverksamhet och strukturera informationsflöden i en gemensam plattform.

Publicerad den 6 april 2021

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 69