Så genomför Brf Ida sin energibesparing

Nya tätningslister, förbättringar på ventilationen, nya radiatorer och cirkulationspump samt installation av inomhustemperaturgivare. Så ska Brf Ida genomföra en omfattande energibesparing, få lägre omkostnader och ett bättre inomhusklimat.
Ulrika Christensson, projektledare på Malmöhus Projekt, arbetar just nu med energibesparingen hos bostadsrättsföreningen på Rosengård i Malmö.

Berätta om projektet!
– Det bygger på ett initiativ från EU, kallat NextgenerationEU. Projektet ska möjliggöra energibesparingar, hjälpa EU:s medlemsländer framåt efter pandemin och även stötta den yngre generationen som fick en tuff start i arbetslivet på grund av alla restriktioner. Därför är det bland annat ett krav att praktikanter och lärlingar ska vara involverade i arbetet.

Vad är speciellt med just det här jobbet?
– Det är alltid en utmaning att anpassa det nya vi installerar i äldre byggnader. Samtidigt är det väldigt kul att arbeta med människor som verkligen brinner för att driva och förbättra sin förening.

Vilka andra aktörer är inblandade?
– Abisco är vår VVS-entreprenör och RS Byggnads byter tätningslisterna. Inom kort kommer vi även ha valt ventilation- och styrentreprenör. Energiexperten som tagit fram åtgärderna är Tomas Nilsson på TWN Energy Management.

Läs mer om projektet här

Publicerad den 15 september 2023

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 70