Henrik platschef i Åstorp – bygger nytt hyreshus

54 lägenheter fördelat på tio våningar i Åstorp. Henrik Palmquist arbetar just nu som platschef på bygget, och i mars flyttar hyresgästerna in.

Klockan 07.00 börjar dagen tillsammans med hantverkarna. Kaffe, lägeskoll, problem som ska lösas lyfts. Under dagen blir det flera varv i huset, administration och samtal med underentreprenör och andra inblandade.
Henrik Palmquist är projektledare på Malmöhus Projekt och arbetar just nu som platschef vid byggandet av ett tiovåningshus i Åstorp åt Acrinova. Hyreshuset består av ettor till fyror och ska stå klart i mars. Då kan nyinflyttade hyresgäster träffas på den stora gemensamma terrass som ligger längst upp i huset, med utsikt över Åstorp.

Berätta mer om arbetet och huset.
– Min roll är att vara platschef och att se till att allt fortskrider enligt plan. Huset har en stomme av prefabricerade betongelement med isolering som sen har isolerats ytterligare och putsat i en snygg grön kulör med gråa fönster. Badrummen kommer färdigbyggda från Finland och lyfts på plats i färdigutskurna spår i betonggolven.

Hur tänker ni kring miljövänliga lösningar?
– Detta är ett miljövänligt och modernt hus. Förutom bra miljöval på produkter så är uppvärmningen bergvärme och större delen av taket är täckt med solceller. Under den utskjutande andra våningen finns det flera parkeringsplatser med möjlighet till att ladda elbilen och resterande parkeringsplatser är förberedda för laddning. Och på bottenplan finns det plats för 119 cyklar.

Vilka andra aktörer är inblandade i projektet?
– Monsén arkitekter har ritat huset. Tyréns har haft kontroll på konstruktionerna. TS Prefab fixade grunden, Prefabsystem Syd stommen och Bygg och Bo i Norden har putsat fasaden. På installationssidan har vi GC-gruppen med Holmströms Rör och Veab. Snickeri och måleri står Kaprifolium Bygg för, KMT fixar allt markarbete och Elit Plåt plåtarbetet.

Hur har arbetet påverkats av världsläget?
– Stommen försenades en vecka på grund av kriget i Ukraina och vi har några månaders försening på värmepumparna på grund av pandemin, men känner oss förskonade i stort.

Malmöhus Projekt erbjuder en mängd olika tjänster inom bland annat projekt- och byggledning, affärs- och projektutveckling, digitala lösningar, KA och besiktningar. Läs mer om vårt utbud här.

Publicerad den 29 november 2022

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 70