Malmöhus Projekt Vrakbåten

Flera projekt för Bo i Ystad och Svarte

Nyproduktionen Vrakbåten i Ystad och eftermarknad åt Lyckos i Svarte – det arbetar Malmöhus Projekts projektledare Bo Andersson med just nu.

I bostadsprojektet Vrakbåten har Bo Andersson hjälpt Magnolia att uppföra fyra stycken sexvåningshus på totalt 226 lägenheter och tillhörande parkeringshus åt Heimstaden. Bostäderna, med havet som närmsta granne och centrum endast en kort cykeltur bort, är uppförda av färdiga trämoduler som monteras och kompletteras på plats. Bo har ansvarat för projektledning och KA.
– När man bygger med trä och färdiga moduler så är väder och vind ett stort orosmoment. Man kan inte montera när det blåser för mycket och inte heller när det regnar. Detta medför att montagetiden kan förskjutas rejält vid dåligt väder, säger han.

Vilka andra utmaningar har du stött på under arbetets gång?
– Under projektet har vi gått igenom en pandemi och ett pågående krig som i vissa fall påverkat leveranser. Det är en ovanlig situation att hantera, säger Bo.

I Svarte är Bo projektledare och hjälper Lyckos med deras eftermarknad, felanmälningar och garantibesiktningar.
– Där gäller det att vara påläst om alla projekt, vilka förutsättningar som gäller och vilka entreprenörer som är inblandade. Det blir många mejl och telefonsamtal, men också många möten med olika människor.

Malmöhus Projekt erbjuder en mängd olika tjänster inom bland annat projekt- och byggledning, affärs- och projektutveckling, KA och besiktningar. Vill du veta mer? Läs mer om vårt utbud här eller kontakta Karl Lindberg

Foto: Heimstaden

Publicerad den 31 oktober 2023

Nyhetsarkiv

Visar 1-10 av 69